image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

Carte: Minunata lume noua- Aldous Huxley


Mulțumesc librăriei online Libris pentru această carte.

Luna aceasta am primit două cărți care dintr-un anumit punct de vedere se aseamănă foarte mult, două cărți mai ciudățele, pe care dacă nu le-ați citit sper să vă fac eu să le citiți. Prima dintre ele este Minunata lume nouă, cartea lui Aldous Huxley despre care auzisem foarte multe păreri.

Cartea este o distopie, prezintă o lume în care nimic nu este așa cum ar trebui să fie. Deși atunci când începi să citești primele câteva pagini nu te aștepți ca în acel laborator să se întâmple lucruri rele, cu cât înaintezi mai mult pe culoarele clădirii începi să realizezi că ceva nu este în regulă. În carte se vorbește despre controlul total asupra cetățenilor, despre a face orice pentru a îi subjuga pe oameni, despre îndoctrinare și manipulare genetică.

Vă spun încă de pe acum că, din anumite puncte de vedere, această carte se asemănă cu 1984 a lui Orwell. Întâlnim o societate în care totul se întâmplă pe dos, în care oamenii nu cunosc altceva decât cele spuse de conducători, o lume în care, cu siguranță, nimeni nu ar vrea să trăiască.

Mi-a plăcut această carte mai ales datorită temei pe care o abordează, dar și stilului în care a fost scrisă. Consider că o carte ca aceasta nu are cum să nu placă unui cititor pentru că prezintă atât de multe detalii despre o lume inventată încât la un momentdat începi să te întrebi dacă în realitate se pot întâmpla toate acele atrocități. E greu să te desprinzi de cartea lui Huxley, o carte de literatură universală care îți deschide ochii și care  te face să te întrebi mereu ” ce ar fi dacă?”.

Recomand această carte tuturor pasionaților de distopii. În plus, toți cei care îl iubesc pe Orwell vor adora modul în care este scrisă această carte așa că nu ar trebui să stea pe gânduri înainte de a o citi.

Share this:

CONVERSATION

0 vise sparte:

Trimiteți un comentariu