image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

Film: Misterul Înălțării( Risen)


De-a lungul timpului, unele dintre cele mai cunoscute filme au fost acelea care se legau de momente biblice. Nu cred că există oameni care să nu fi văzut cel puțin o dată în viață un film despre acest subiect, dar sunt destul de convinsă că nu mulți au văzut un film despre moartea și învierea lui Iisus prezentat din punctul de vedere al unui roman. Asta aduce Risen, un aer proaspăt poveștii cunoscute de întreaga populație a Pământului.


Dacă te aștepți să ajungi să vezi Risen și să aflii lucruri noi în ceea ce privește momentul biblic, te anunț de pe acum că o să pleci din sala de cinema cu aceleași informații cu care ai intrat. Misterul Înălțării prezintă faptele despre care fiecare dintre noi a auzit cel puțin o dată, despre răstignirea și învierea misterioasă a lui Iisus, despre faptul că în acele vremuri era o sfidare iubirea pentru religie, dar cel mai important aspect al filmului este acela că este prezentat dintr-un alt punct de vedere.

Clavius este mâna dreaptă a lui Pilate și cel însărcinat să se asigure că trupul ”impostorului” nu va fi furat de către credincioși. Ce își dorește el? Deși este un om care am ucis un număr impresionant de persoane în timpul bătăliilor, el vrea să aibă parte de o zi fără moarte. Așa începe călătoria lui, un drum despre care nu știe mai nimic, dar pe care îl va urma orbește.

Ce mi-a plăcut la film? Absolut totul. De la interpretarea personajelor, până la locurile unde a fost filmat acesta. Așa cum am spus la începutul articolului, filmul nu aduce informații noi, dar te ține cu sufletul la gură până în ultimul moment. Ideea de a spune această poveste din punctul de vedere al unui om care nu crede în înălțare sau Dumnezeu mi s-a părut o idee extrem de bună și te invit să îți iei și tu un bilet la Risen pentru că nu o să regreți.


Filmul intră în cinema pe 22 aprilie distribuit de InterCom Film.

Share this:

CONVERSATION

0 vise sparte:

Trimiteți un comentariu