image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

Film: Cartea Junglei


Am auzit pentru prima dată despre povestea lui Mowgli la o vârstă foarte fragedă, dar nu pot spune că subiectul m-a făcut să vreau să aflu mai multe detalii despre universul cărții. M-am rezumat, la acea vreme, la puținele desene pe care le aveam și care se bazau pe această poveste și am continuat să cresc. În această seară m-am postat în fața sălii de cinema cu o dorință nebună de a afla puțin mai mult despre animalele din junglă, despre de ce lui Mowgli îi plăcea compania lor și despre motivul pentru care nu fusese crescut de oameni. 

Filmul ne readuce pe ecrane povestea lui Mowgli, un pui de om, ce este crescut de Bagheera, o panteră înțeleaptă, în inima junglei. Dar pentru că aceasta știa că omul are nevoie de o haită, aceasta a decis ca el să își petreacă viața în mijlocul lupilor, locul unde va învăța legile Junglei, va afla că în general oamenii sunt răi și că cel mai bun lucru pe care poți să îl faci este să te ferești de ei. De-a lungul filmului personajul nostru principal trece printr-o multitudine de probe, se împrietenește cu un personaj la care nu ne-am fi gândit, află ce înseamnă să îți faci un dușman de temut și, mai mult decât atât, reușește să străbată jungla în lung și în lat.


Cartea Junglei este un film pentru copii. Pentru copilul din noi, care își va reaminti cu mare drag de pățaniile lui Mowgli, dar și pentru cei care nu au ajuns să cunoască până acum universul cărții lui Rudyard Kipling. Am văzut un film care m-a făcut să zâmbesc, un film al cărei poveste, deși o știam, m-a făcut să simt fiori pe șira spinării atunci când micul pui de om intra în câte un bucluc.

Un plus foarte mare l-a avut pentru mine imaginea. Din punct de vedere vizual filmul este absolut perfect! Înainte de începerea filmului chiar vorbeam cu câțiva prieteni bloggeri despre cât de ciudat a fost pentru Neel Sethi să joace singurul personaj uman din tot filmul. Produsul final este unul cât se poate de impresionant, cu peisaje de o frumusețe nemaivăzută și cu animale care îți provoacă teama( nu îmi plăceau șerpii nici înainte de film, dar acum sunt sigură că nu voi merge niciodată într-o junglă pentru a face cunoștință cu unul”).


Un lucru care îi va bucura pe toți cei care știau povestea este faptul că în film îi vom auzi cântând atât pe Baloo cât și pe King Louie. 2 cântece pe care până și cei care nu cunosc povestea le-au auzit interpretate fenomenal și care te vor face să fredonezi și tu împreună cu personajele.

Filmul este unul foarte alert așa că cele 105 minute vor trece neobservate. Dacă mă întrebi pe mine, ăsta este motivul perfect pentru a le arăta copiilor tăi o poveste frumoasă, plină de personaje simpatice( există acolo un porc spinos care pe mine m-a cucerit) și, în plus, te vei bucura de o experiență unică, de un roller coaster printre liane.


Filmul intră în cinematografe pe 15 aprilie distribuit de Forum Film România.

Share this:

CONVERSATION

0 vise sparte:

Trimiteți un comentariu