image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

Dincolo de calea ferata
Se spune despre Gara de Nord că a văzut mai multe săruturi sincere decât Oficiul Stării Civile. Tu câte filme ai văzut până acum la Gara de Nord?

Hai cu noi dincolo de calea ferată pentru o poveste de dragoste tensionată și tandră, plină de magie și realism fantastic, la margine de București! „Dincolo de calea ferată”, cel mai recent film al lui Cătălin Mitulescu, este o comedie romantică cu nuanțe nostalgice, încărcată de muzică levantină, suspans și umor. În rolurile principale: Ada Condeescu și Alexandru Potocean. Dacă n-ai mai fost de mult la cinema cu iubita sau iubitul, e musai să-l vedeți împreună!

Sinopsis: Radu se întoarce din Italia după o absență de un an și își găsește soția total schimbată. Cei doi petrec o noapte în care încearcă să se regăsească. Distanța a creat neîncredere și confuzie între ei, însă Radu speră la posibilitatea unui nou început. Muzica răsună dincolo de calea ferată și toți prietenii petrec la o nuntă în cartier. Nicicând noaptea nu a fost mai lungă.

Dincolo de calea ferată regăsim un București viu, efervescent și uman, reconstruit de regizorul Cătălin Mitulescu dintr-o memorie pe care o aduce în timpul prezent. E o poveste relațională despre capacitatea unei femei de a reface țesătură familială destrămată, despre jocurile de putere dintre genuri și despre un moment simbolic în tranziția românească: emigrația masivă spre Vest, înspre o lume aparent mai bună, dar care o lasă în urmă, spre uitare, pe cea veche.

Revin săptămâna viitoare cu recenzia filmului!

Share this:

CONVERSATION

0 vise sparte:

Trimiteți un comentariu