image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

Biz Innovation Forum: despre creativitate și sharing economy


Acum câteva zile îți povesteam despre faptul că ajung la Biz Innovation Forum și ți-am sugerat să ajungi și tu. În cazul în care nu ne-am întâlnit astăzi pe holurile Intercontinentalului sau dacă nu am făcut împreună o poză de la etajul 21 sunt sigură că ai vrea să auzi câteva păreri despre această ediție a Innovation Forum.

La baza evenimentului au stat cuvinte precum creativitate și sharing economy. Cele 3 sesiuni au avut speakeri cu adevărat interesanți care ne-au făcut pe toți cei din sală să înțelegem la ce ne referim atunci când vorbim despre ideea de sharing economy, idee despre care se vorbește din ce în ce mai mult la noi în țară.

Primul lucru pe care l-am aflat astăzi, chiar din primele minute când am ajuns la eveniment, a fost faptul că avem nevoie de inovație în fiecare zi și că ceea ce ucide inovația este managementul perfeormanței care nu lasă creativitatea să iasă la suprafață, conform lui Andrei Pitiș, Fondator și CTO, Vector Watch. Ceea ce locuitorii țării noastre ar trebui să înțeleagă este faptul că inovația este o cultură care prezintă greșeli și că nu ar trebui să ne fie frică că vom da greși, ci să încercăm să învățăm din lucrurile care nu ne-au ieșit așa cum ne așteptam.

Noi, tinerii, cei care activăm în mediul online susținem o nouă revoluție, o revoluție a tehnologiei iar viteza în care un produs apare sau dispare de pe piață este dată ”atât de producător cât și de consumator”, afirmă Dragoș Sîrbu, CEO, Flanco. Exemplul cel mai bun este faptul că dacă omul obișnuit ar trebui să se conforme cu ceea ce este pe piață el ar trebui să își schimbe telefonul de două ori pe an( cam atât de des un producător va scoate ceva nou pe piață), dar consumatorul de astăzi schimbă un telefon, spre exemplu, odată la 2-3 ani. 

Un alt lucru ce s-a tot repetat pe parcursul evenimentului a fost faptul că trebuie să se pună foarte mult accentul pe start up-eri, pe idei noi, pe creativitate. Imaginația este singura care deosebește o idee bună de una absolut briliantă.

În ceea ce privește conceptul de sharing economy, Kalle Palling, inițiator legislație ride-sharing, spune ” The sharing economy is here to stay, the old economy  needs new rules.”. La sfârșitul conferinței cu toții am fost de acord, toți speakerii ce au participat la cea de-a treia sesiune au spus că sharing economy nu este ceva trecător, că ea există de mult timp și că singurul lucru care se schimbă acum este faptul că oamenii devin mult mai conștienți de existența ei. 

Am avut parte de speakeri care au reușit să îmi trezească interesul în ceea ce privește acest domeniu, discuțiile au fost îndreptate spre noi, au venit foarte multe întrebări din sală și am avut norocul de a afla despre lucruri noi. Spre exemplu, Iulian Pădurariu ne-a povestit despre Pony Car Sharing, despre de ce a apărut acest serviciu doar în Cluj momentan și despre de ce este o idee bună un astfel de sharing iar Octavian Bădescu ne-a luminat puțin în ceea ce privește curieratul și aplicația Lokko. În plus, dacă ai instalată pe telefon aplicația WowApp, să știi că numele acesteia provine de la modul în care au reacționat prietenii lui Thomas C. Knobel atunci când au auzit ideea s-a revoluționară în materie de economie.

Biz Innovation Forum a fost un eveniment cu adevărat interesant, plin de oameni frumoși și de conversații spumoase. În cazul în care astăzi nu ai ajuns la eveniment fă în așa fel încât data viitoare să nu îl mai ratezi pentru că merită cu adevărat!

Share this:

CONVERSATION

0 vise sparte:

Trimiteți un comentariu