image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

10 motive pentru care m-am îndrăgostit de Italia


 În ultimii ani am ajuns în Italia deja de 3 ori și nu plănuiesc să mă opresc prea curând. Italia este un altfel de ”acasă”, un loc la care mă gândesc de fiecare dată când simt nevoia să plec, un loc pe care am vrut întotdeauna să îl vizitez și pe care l-am găsit de milioane de ori mai frumos decât îmi imaginam. Italia este țara care pe mine m-a fascinat încă de când nu făceam diferența între ”țară” și ”oraș” iar astăzi m-am decis să vă deschid și vouă apetitul pentru a o vizita cu un articol despre 10 motive pentru care m-am îndrăgostit de Italia.


1. Din punct de vedere al vizualului, Italia are tot ceea ce îți poți dori: munți, plaje, orașe aglomerate, sătucuri pierdute printre munți.


2. Limba nu este atât de complicată. Am vizitat țări, precum Andorra, unde nu înțelegeam absolut nimic din ce se vorbea, așa că în Italia nu trebuie să vă faceți astfel de griji. În plus, atunci când o să vă întoarceți acasă, o să aduceți cu voi multe expresii uzuale italienești care vă vor suna ”mult mai bine”.


3. Aici este Raiul mâncării. Nu sunt genul de persoană care să se omoare cu mâncatul, dar de fiecare dată când ajung în Italia abuzez de paste, parmegian și, nu în ultimul rând, prosciutto. A și să nu uit, în Napoli o să găsiți cea mai bună pizza pe care ați mâncat-o vreodată.


4. Aici oamenii mereu zâmbesc. Primul lucru pe care l-am observat la italieni în clipa în care le-am călcat țara a fost muzicalitatea cu care vorbesc, faptul că ei mereu râd, că starea lor este întotdeauna degajată.


5. Am vizitat zeci de catedrale aici și pot spune că unele dintre ele te lasă cu gura căscată. În Italia te simți mic, neimportant în fața unor clădiri cărora nu le găsești niciun defect. Nu vorbesc doar de Coloseum sau Panteon, ci despre clădiri ale căror arhitectură te impresionează prin detalii și prin faptul că uneori par venite din altă lume.


6. Italia este o țară plină de istorie. Fiecare străduță, fiecare om care trece pe lângă tine, fiecare statuie îți va spune o poveste. Am petrecut săptămâni în șir în această țară și de fiecare dată descopeream ceva nou. În timpul vizitei în Pompei am simțit că sunt în cel mai frumos, dar totodată trist, loc de pe Pământ.


7. Vezuviul este vulcanul pe care trebuie să ajungi măcar o dată în viață. În momentul în care am ajuns în vârful lui nu mă gândeam decât la faptul că părea un loc extrem de liniștit, vedeam marea, o briză ușoară îmi mângâia pielea, dar apoi îmi aminteam de distrugerile masive pe care acel vulcan le-a făcut, și da, m-am simțit iarăși mică, neînsemnată în fața unei frumuseți distructive a lumii.


8. Aici nu ai cum să te plictisești. În Italia sunt atât de multe lucruri de făcut încât după ce te întorci din excursie vei avea nevoie de o vacanță. Eu vă recomand să ajungeți la Carnavalul din Fanno, loc de unde o să plecați cu brațele pline de ciocolată și cu amintirea unor care alegorice extrem de colorate. În plus, aici p să învățați un ”quote” pe care o să îl spuneți de fiecare dată când o să vedeți dulciuri.


9. Toscana este de vis iar Costiera Amalfitana pare Raiul. Eu nu am găsit încă locuri ami frumoase decât acestea așa că fii sigur că merită să ajungi să le vizitezi.


10. Italia este locul perfect pentru a învăța lucruri despre tine. Într-o țară în care poți încerca absolut orice, în care toate frumusețile Pământului îți sunt la picioare, într-o țară care te va face să te reîntorci, într-o țară ca asta o să descoperi cine ești cu adevărat. Am descoperit despre mine faptul că îmi plac plimbările prin natură și că mi-aș dori să avem și noi mai multe trasee așa cum sunt acolo. În plus, am descoperit că îmi plac plajele cu pietricele colorate și că albastrul de pe Costiera Amalfitană este preferatul meu.


Share this:

CONVERSATION

1 vise sparte:

  1. Mie nu mi-a plăcut niciodată Italia. Nu m-aș duce niciodată în vacanță acolo pentru că am niște concepții destul de aiurea legată de țara asta. De exemplu italienii au fost cei care au pornit în Europa ideea cum că românii sunt țigani și invers.

    RăspundețiȘtergere