image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

Film: Legea pieței( La loi du marche)


Thierry este un om simplu. Un om muncitor care, după 20 de luni de șomaj și încercări nereușite de a își găsi un loc de muncă, nu știe ce să mai facă pentru a fi pe placul angajatorilor. Chiar dacă acesta încearcă din răsputeri să se obișnuiască cu timpurile acestea noi, cu interviurile date prin Skype, cu mașinăriile noi care le înlocuiesc pe cele cu care lucrase el, se pare că totul este împotriva lui.  Familia este singura care îl ține pe bărbat pe picioare, cea care îl face să continue, pentru că băiatul său ce suferă de handicap este c adevărat inteligent, reușește să fie unul dintre cei mai buni copii din școală, iar acest lucru îi demonstrează lui Thierry că orice este posibil.


Sunt o mare fană a filmelor franțuzești așa că nu puteam să ratez vizionarea filmului Legea Pieței, un film despre societatea de astăzi. Întâlnim tot mai multe cazuri ca ale lui Thierry, de oameni muncitori, onești și modești mai ales, dar care nu au norocul de a putea intra ”pe piață”. Legea Pieței este un film despre oameni simpli, despre oameni care ar face orice pentru a își proteja familia, dar sunt neputincioși în momentul în care societatea consideră că nu mai este nevoie de ei. 

Thierry este exemplul perfect pentru fiecare dintre noi. Așa cum am spus în rândurile de mai sus, el este onest și poate că acest lucru uneori dăunează, dar el este conștient că petnru a putea să își întrețină familia este nevoie să fie cel mai bun la noul loc de muncă, chiar dacă asta înseamnă că ceilalți vor avea de suferit. 

Singurul lucru care nu mi-a plăcut foarte mult la film a fost faptul că acțiunea a lipsit cu desăvârșire, dar pot să înțeleg de ce a fost așa, un film precum Legea Pieței nu are nevoie de acțiune, ci de omanei care să se pună în pielea personajului principal și să gândească ca el, măcar pentru 90 de minute.


 Filmul a intrat în cinematografe pe 26 februarie, distribuit de Independenta Film.

Share this:

CONVERSATION

0 vise sparte:

Trimiteți un comentariu