image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

Youth: Tinerețe


Vă mai amintiți ziua aceea când ați citit pentru prima dată basmul Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte? Eu da, ziua aia a fost una dintre cele mai bune din viața mea, ziua aia mi-a deschis ochii pentru prima dată( mai ales că basmul a fost citit la o vârstă foarte fragedă) și fix același lucru l-am simțit și astăzi în timp ce vizionam Youth- Tinerețe.

De ce aleg să asemăn filmul acesta cu un basm? Poate din cauza lucrării pe care o am de făcut pentru facultate și a cărei cerință s-ar plia perfect pe acest film sau poate din cauza  temei aproape identică cu cea din basm. Un lucru este sigur și acela este că Youth m-a pus pe gânduri.

Am văzut un film despre trecerea timpului și despre diferite etape ale vieții unui om: de la tânărul care are nevoie de ghidare pentru a se putea perfecționa, până la bătrânul plin de succes ce vrea să își încheie cariera într-un mod apoteotic, făcând exact ceea ce iubea mai mult. Visul, ăsta este unul dintre subiectele principale ale filmului, dorința de a te întrece, de a face ceva pentru a fi remarcat, ceva care să arate că pasiunea ta nu este trecătoare ci că este singurul lucru care te definește.Filmul dispune de o gamă largă de personaje, construite extrem de bine dacă mă întrebați pe mine, singura problemă este că nu toate ajung să te facă să le înțelegi cu adevărat povestea. Era acolo o adolescentă pe care încă nu am reușit să o descos cu adevărat, încă încerc să îmi dau seama care era rolul ei în acest film, dar nu reușesc.

Umorul englezesc se îmbină perfect cu tragedia vieții, cu firescul zilelor care aduc de fiecare dată ceva nou. Fie că vorbim despre rutină, cea care ne face să devenim apatici, sau despre a încerca să faci ceva nou, ceva nebunesc, doar pentru a demonstra că părerea celorlalți despre tine e greșită, filmul reușește să creeze o poveste pentru fiecare dintre noi, să ne aducă față în față cu o realitate pe care o uităm din când în când: timpul trece.

Echipa formată din Fred( Michael Caine) și Mike( Harvey Keitel) reușește să aducă un zâmbet pe fețele fiecăruia dintre noi. Fie că vorbim  despre discuțiile absolut banale pe care le aveau cei doi în timp ce se plimbau, despre o dragoste din adolescență sau despre o mini încercare de a redeveni pentru câteva clipe tineri, cei doi reușesc să surprindă plăcut prin modul în care intră în pielea personajelor și devin una cu ele.


Youth este un film despre viață, un film care aduce în primplan poveștile unor oameni care încearcă să fugă de trecut, să se agațe de viitor, dar care ajung într-un final să își dea seama că niciunul dintre aceste momente nu îi definește cu adevărat, amintirile sunt trecătoare, ziua de mâine este incertă, iar dacă nu trăiești în prezent s-ar putea ca timpul să treacă nebunește pe lângă tine lăsându-te cu sute de întrebări fără răspuns.


Youth- Tinerețe apare în cinematografele din România pe 22 ianuarie distribuit de Independența Film.

Share this:

CONVERSATION

0 vise sparte:

Trimiteți un comentariu