Snoopy şi Charlie Brown: Filmul Peanuts


Deși se presupune că odată cu înaintarea în vârstă ar trebui să uităm de copilării, eu nu pot face asta. Am ajuns la vizionarea filmului Snoopy și Charlie Brown: Filmul Peanuts așteptând să văd o animație drăguță, care să mă facă să intru în spitirul sărbătorilor. Dacă a făcut asta o să descoperiți în rândurile care urmează.

Filmul prezintă povestea lui Charlie Brown, un băiețel urmărit de ghinion, și a lui Snoopy, cel mai drăguț cățel din desenele animate. Viața lui Charlie este destul de grea, orice încearcă să facă este un eșec total, dar băiatul vrea să schimbe sorții din cauza venirii noii lui vecine, fetița cu părul roșu de care personajul nostru s-a îndrăgostit. De-a lungul filmului aflăm că Snoopy, cățelușul băiatului, îi este un adevărat prieten acestuia și face orice îi stă în putință pentru a își ajuta stăpânul.


Snoopy și Charlie Brown: Filmul Peanuts este un film ce va fi îndrăgit atât de copii, dar și de adulți. Cele două personaje sunt cunoscute în lumea celor mai mari, pentru că unii dintre noi am copilărit cu ele, dar pentru copii Snoopy va fi un adevărat deliciu, un cățeluș pe care ar vrea și ei să îl aibă acasă. Trebuie să recunosc că noi, deși ne dăm oameni mari, am fost de-a dreptul impresionați de filmul regizat de Steve Martino.

Filmul are caracter didactic, lecția principală pe care copiii o vor învăța va fi aceea că oricât de rău ar merge lucrurile, tu nu trebuie să renunți! Încercările repetate ale micului băiețel de a o impresiona pe fata cu părul roșu le e vor arăta copiilor că dacă muncești suficient și îți dorești cu adevărat orice este posibil.

Dar pe lângă scenele moralizatoare, filmul mai are o caracteristică foarte pronunțată: umorul. Este imposibil să nu râzi de inocența personajului principal, să nu adori modul în care Snoopy reacționează atunci când i se spune că manuscrisul lui nu e bun sau să nu ți se pară hilare personajele secundare, cele care completează universul lui Charlie. O să empatizați mult cu micul băiețel, o să vă aduceți aminte de lucruri făcute în copilărie și de stări emoționale prin care ați trecut atunci când și voi erați mici. Filmul va intra în inima fiecărui spectator și nu va mai ieși de acolo niciodată.

De ce să mergeți la Snoopy și Charlie Brown: Filmul Peanuts? Pentru că orice stare ați avea atunci când intrați în sală, la finalul ecranizării o să pășiți înapoi spre casă cu melodia de sfârșit în cap și gândindu-vă ce vor mai face personajele în continuare.


Filmul intră în cinema de Crăciun și este distribuit în România de Odeon Cineplex.


Comentarii