image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

De la manual la automat


Lumea în care trăim se mișcă amețitor de repede și uneori avem impresia că nu mai putem ține pasul. Cam ăsta este sentimentul care ne încearcă pe toți, am devenit atât de diferiți față de cei ce eram acum 20 de ani încât uneori nu ne vine să credem că totul s-a schimbat brusc, dar că totodată am îmbrățișat această schimbare cu o seninătate incredibilă.

Astăzi vreau să vă povestesc despre cum am simțit eu această schimbare și ce exemplu mai bun să folosesc decât spălatul rufelor, cel de acum 20 de ani în comparație cu cel de astăzi.

Când eram mică petreceam o foarte mare perioadă de timp la țară, la bunici. Iubeam natura, alergam toată ziua și din cauza asta hainele mele erau mai mereu murdare, ce să faci copilul de mine cădea destul de des. Bunica mea este o femeie tare ordonată și în fiecare seară îmi lua hăinuțele murdare și le punea într-un lighean urmând să le spele la sârșitul săptămânii. Știți cum era la noi în ogradă sâmbăta? Plin de haine, ligheane cu apă și detergent. Să nu uit de rufele care tronau pe sârmă și care se uscau imediat datorită soarelui. Da, atunci se spăla de mână, dura aproape toată ziua procesul, dar bunica nu se plângea, făcea la fiecare sfârșit de săptămână munca asta asiduă.

Apoi au apărut niște mașini de spălat care au mai ușurat puțin munca, însă nu pot spune că erau prea performante.

Acum? Ei bine, acum totul este de milioane de ori mai simplu. Mașinile de spălat de astăzi fac în doar câteva zeci de minute treaba pe care înainte oamenii o făceau într-o zi întreagă. Atunci când am văzut prima dată o astfel de mașinărie la noi în casă nu mi-am putut crede ochilor, mi se părea extrem de incredibil faptul că tu poți sta liniștit la televizor iar ea să facă toată treaba de una singură.

M-am mutat de acasă și vă pot spune că am avut câteva luni colosale în care am spălat la mână pentru că nu dispuneam de o astfel de mașinărie, dar de câteva luni totul s-a terminat. Am intrat pe site-ul celor de la Arctic, cei de la care am multe electronice prin casă, și am dat comandă de o mașină de spălat care să îmi ușureze puțin munca. Acum este Rai, spăl rufe și învăț pentru examene în același timp: ce aș putea să îmi doresc mai mult?

Voi de unde v-ați cumpărat mașina de spălat? Aveți multe electrocasnice de la Arctic?

Share this:

CONVERSATION

0 vise sparte:

Trimiteți un comentariu