Crăiasa Zăpezii 2Acum câteva săptămâni vă povesteam că am ajuns la vizionarea filmului Crăiasa Zăpezii și că am reușit să intru iarăși în lumea de basm a copilăriei. Nu a durat mult timp și am primit o altă invitație, de data aceasta la Crăiasa Zăpezii 2, film de animație ce urmează să apară în cinema la începutul lui 2016. Dacă mi-a plăcut sau nu această continuare rămâne să aflați voi citind recenzia ce urmează.


Crăiasa Zăpezii 2 este continuarea primul film, deci întâlnim aceleași personaje principale doar că rolurile se cam scimbă de data aceasta. Dacă în primul film Gerda a fost cea care a trebuit să salveze situația, de data aceasta Orm este cel ce va intra în belele și va trebui să iasă din ele. Acțiunea îl urmărește pe simpaticul Orm în încercarea de a cuceri inima prințesei și mai apoi pe tărâmuri pe care le-am mai întâlnit și în primul film pentru a o distruge iarăși pe Crăiasă. Cum s-a reîntors aceasta și ce voia de fapt o să aflați doar mergând la cinema.


Schimbarea personajului principal, mie una, mi s-a părut o idee foarte bună, mai ales având în vedere că ovestea Crăiesei nu are o continuare și dacă s-ar fi încercat realizarea unui film în care tot Gerda ar fi fost personajul principal nu ar fi reușit să impresioneze prea tare. În plus, acum îl avem în primplan pe Orm, trolul cu nas mare care s-a întors în satul natal, dar care nu a spus nimănui despre confruntarea cu Crăiasa. Povestea va fi spusă, dar nu exact în modul în care s-a întâmplat așa că de data aceasta Orm chiar trebuie săs e descurce singur, fără prietena lui Gerda.

Cel mai simpatic personaj al filmului este iarăși Luta, nevăstuica care a rămas cu Orm și care încearcă să îl călăuzească pe acesta pe drumul cel bun. Deși acest lucru nu îi iese mereu, ea reușește să ajungă iarăși la inima spectatorilor prin drăgălășenia de care dă dovadă, dar și prin acțiunile la care recurge pentru a îi arăta trolului ce este bine și ce nu.Filmul are un caracter moralizator destul de pronunțat, teme precum: nu este bine să minți sau nu promite ceva ce ști că nu se va întâmpla sunt prezente pe tot parcursul ecranizării ajutându-i pe copii să distingă între bine și rău.


Faptul că acest film poate fi vizionat în 3D are și părți pozitive și părți negative. Partea pozitivă este faptul că există câteva momente cheie care implică zăpada în care aceste efecte te aduc mult mai aproape de personaje, de frigul ce le cuprinde, dar ca la orice animație de acest tip, Crăiasa Zăpezii 2 nu este un film care să aibă astfel de momente unul după altul.

Filmul are o durată medie de 78 de minute pe parcursul căreia niciun pici nu se va plictisi, ba chiar va avea impresia că timpul a zburat, căa  fost furat de Vântul de Miază Noapte.

Crăiasa Zăpezii 2 este un film pe care copiii îl vor adora datorită personajelor, poveștii, dar mai ales datorită faptului că aduce ceva nou, că pune în lumină viața unui alt personaj decât cel din primul film. A da, trebuie să vă mai spun că orice blogger ar trebui să vadă acest film pentru că la un momentdat apare o replică pe care noi o știm foarte bine!


Filmul apare pe 1 ianuarie 2016 distribuit de Freeman Entertainment. 


Comentarii