image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

Gangsteri de legendă


Din când în când apare câte un film pe care trebuie să îl vezi numai din cauza faptului că i-ai urmărit trailer-ul de mult prea multe ori. Cam asta s-a întâmplat cu Gangsteri de legendă, filmul la care știam că trebuie să ajung doar pentru că toată lumea vorbea despre el.

Filmul spune povestea a doi gemeni, gemenii Kray sau cum i-am denumit eu: psihopatul și șarmantul. Un lucru pe care trebuie să îl știți de la început, înainte de a intra în cinema, este faptul că filmul este inspirat dintr-o poveste reală, dintr-un episod ce se întâmpla în Londra anilor '60. Filmul prezintă atât partea mai neagră a Londrei, modul în care cei doi frați au ajuns cunoscuți, dar și o poveste de iubire extrem de simpatică.


O să vă spun încă de pe acum că Tom Hardy a devenit unu. dintre actorii ale cărui filme nu le voi mai rata de acum încolo. Modul în care îi interpretează pe cei doi gemeni, dar și faptul că cei doi apar atât de diferiți în fața noastră( atât comportamental cât și fizic) este absolut incredibil. Au fost momente în film în care aveam impresia că cele două personaje sunt jucate de actori diferiți, nu de aceeași persoană. Atât rolul lui Ronnie, șarmantul gangster care se îndrăgostește, dar nu poate renunța la viața sa de băiat rău, cât și cel al lui Reggie, fratele cu probleme psihice care nu distinge între bine și rău, i s-au potrivit de minune actorului nostru, cunoscut pentru rolul său din filmul Mad Max.


O altă apariție de excepție în acest film este Emily Browning, cea care se pune în pielea Francescăi Shea, naratorul filmului( cea care cu o voce melodioasă ne poartă pe străzile Londrei), dar și soția lui Ronnie. Actrița reușește să atragă atât prin inocența cu care apare la începutul filmului, dar și cu una dintre cele mai triste scene pe care le-am văzut eu în ultimul timp, o scenă care îl va face pe Ronnie să se dedice întru totul vieții de gangster.


Filmul per total mi-a plăcut foarte mult, cele 131 de minute scurgându-se foarte repede. Un lucru care m-a impresionat a fost faptul că povestea filmului nu a fost spusă de trailer, așa cum se mai întâmplă uneori. Trailer-ul nu a surprins decât o foarte mică parte a poveștii pe care cei de la Freeman Entertainment ne-au adus-o la cinema.

Discuțiile dintre cei doi frați, felul în care bărbatul cu pălărie o dădea mereu în bară iar Ronnie îl ”ierta”, dar și scena din bar, atunci când Reggie scoate ”pistoalele” și își lasă fratele în urmă sunt scene care îi dau filmului un strop de savoare, scene la care te gândești chiar și la câteva zile după ce ai văzut filmul.


Coloana sonoră a filmului a fost foarte bine gândită, atât ea cât și imaginile pe care filmul le surprinde te transpun în Londra anilor '60, un oraș în care absolut totul era posibil, un oraș al iubirii, al morții timpurii și, de ce nu, al fărădelegilor.


Filmul a intrat de ieri, vineri 16.10.2015 în cinematografe fiind distribuit de Freeman Entertainment.


Share this:

CONVERSATION

0 vise sparte:

Trimiteți un comentariu