image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

Black Mass: Afaceri MurdareVi s-a întâmplat vreodată să vreți să vedeți un film doar pentru că actorul principal este unul care nu prea are cum să o dea în bară? Ei bine eu am ajuns la  Black Mass: Afaceri Murdare cu ideea că dacă Johnny Deep joacă în film cusiguranță filmul trebuie văzut!Black Mass ne introduce în atmosfera Bostonului anilor "70, locul preferat al mafiei italiene, dar și al lui James ”Whitey ” Bulger un gangster american renumit la acea vreme( și nu numai). Acțiunea este centrată pe înțelegerea pe care James o face cu FBI-ul, înțelegere prin care el trebuie să îi ajute pe aceștia să distrugă mafia italiană din Boston. Bineînțeles că gangsterul nostru vrea ceva în schimb și anume, dorește ca toate lucrurile pe care le face să fie ocolite de poliție, să fie inexistente practic.

Filmul impresionează în primul rând prin faptul că se inspiră dintr-o poveste adevărată. Am aflat ulterior și faptul că există și o carte despre acest întâmplări, carte pe care aș vrea să pun mâna cât de curând posibil. Nu cred că sunt multe persoanele care știu că sunt o fană înrăită a filmelor( cărților, documentarelor etc) care se bazează pe fapte reale așa că atunci când am aflat că Black Mass se situează în această categorie am fost de-a dreptul încântată.

Johnny Deep nu ne dezamăgește nici de data aceasta și îl interpretează impecabil pe vestitul gangster. Am văzut majoritatea filmelor în care ” omul cu o mie de fețe” joacă și nu pot spune decât că și în  Black Mass, Johnny a făcut o treabă de milioane. Pe lângă machiajul impresionant, replicile și modul în care trece de la a fi amuzant la a interpreta un psihopat este absolut incredibil.


Ideea principală a filmului este că viața trăită în cartier și oamenii cu care o trăiești nu pot fi uitate. Legătura care se creează între oamenii care au copilărit împreună este imposibil de rupt și, tocmai din această cauză, o să aflați  la finalul filmului cine îi erau cu adevărat prieteni lui James și cine nu.

Black Mass prezintă fețe diferite ale oamenilor. Îl prezintă pe James atât în ipostaza de tată iubitor cât și în aceea de ucigaș fără milă. Ne este prezentat faptul că pierederea unor persoane dragi te poate distruge atât de mult încât să pierzi singura latură bună pe care o aveai. În plus, îl cunoaștem pe John Connolly din două ipostaze: soțul iubitor, dar și prietenul care nu vrea să dezamăgească. Filmul prezintă faptul că oricât de mult te-ai strădui să faci totul perfect, la un momentdat ceva o să meargă prost și cam totul o să se ducă pe apa sâmbetei.

Singurul lucru care să spunem că nu mi-a plăcut la film a fost durata. Sunt conștientă că povestea avea nevoie de foarte multe detalii pentru a ajunge la sfârșit, dar cele două ore au fost destul de lungi având în vedere că nu este neapărat un film de acțiune, multe scene sunt destul de statice, scene cu replici lungi, savuroase de altfel.

Black Mass este genul de film care te face să râzi, dar și să empatizezi cu personajele în anumite momente. Au fost scene în care chiar îmi părea rău de soarta gangsterului, dar imediat îmi aduceam aminte de faptul că pe lângă un tată iubitor și un vecin grozav nimic din el nu mai era bun.


Filmul este distribuit de cei de la Freeman Entertainment și apare în cinematografe pe 2 octombrie.

Share this:

CONVERSATION

0 vise sparte:

Trimiteți un comentariu