image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

Avertisment- Renee Knight


Mulțumesc librăriei online libris pentru această carte. Dacă vreți și voi să comandați atât titluri în limba română cât și cărți în limba engleză din același loc intrați pe site-ul librăriei Libris unde aveți și transport gratuit.

Avertisment prezintă povestea unei cărți. Sună ciudat așa este? Ei bine, nu ar fi primul volum pe care îl citesc în care chiar un roman este cel ce introduce intriga, dar pot spune că am avut în fața ochilor o carte suficient de interesantă pentru a le bate pe multe altele.

Să începem cu începutul. Cartea intră direct în acțiune. Nu suntem pregătiți de ceea ce urmează însă aflăm încă din primul capitol care este problematica principală: Catherine este speriată, nu înțelege cum secretul său a fost descoperit și își dorește să alunge iarăși acele imagini dramatice din mintea sa( imagini ce au fost ascunse foarte bine timp de 20 de ani), dar nu mai poate.

Catherine este femeia ce întotdeauna și-a dorit succesul. Proaspăt mutată într-o casă mult mai mică din Londra încearcă să își facă curățenie atât în lucruri cât și în gânduri. O carte misterioasă, ce conține într paginile sale un secret pe care aceasta l-a păzit cu sfințenie, a apărut ca prin minune în casa ei și de atunci nopțile sale nu mai sunt liniștite. Problema principală? Cum să facă să dea de autor și, mai ales, cum să își păzească soțul și fiul de vestea ce le-ar putea destrăma familia?

În paralel aflăm povestea unui bătânel a cărui viață nu mai are niciun rost. După moartea soției acesta nu mai găsește bucuria în a fi profesor, devine posac și începe să se izoleze. Dar viața lui se schimbă atunci când în spatele unui dulap găsește un lucru pe care soția sa l-a ascuns suficient de bine pentru a apărea doar după moartea sa. Acel lucru îi va schimba viața bătrânelului nostru, îl va face să aibă iarăși un scop, dar oare este acesta cel mai bun?

Ce mi-a plăcut la această carte? Faptul că nu este clișeică, că nu mi-am dat seama decât foarte târziu care era adevăratul mister al cărții și, mai ales, faptul că lectura te prinde mai ales dacă încerci să dezlegi misterul în același timp cu Catherine.

Nu mi-a plăcut faptul că fiecare capitol începe cu scrierea unei date adică, sinceră să fiu, faptul că această dată era mai mereu aceeași nu m-a ajutat mai deloc, trebuie să recunosc că au fost anumite capitole la care nici măcar nu mai citeam acel detaliu.

Recomand cartea Avertisment tuturor persoanelor care iubesc cărțile misterioase și care vor să descopere împreună cu personajul principal de unde a apărut cartea misterioasă.


Share this:

CONVERSATION

0 vise sparte:

Trimiteți un comentariu