image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

Four- Veronica Roth


Acum aproximativ un an am luat prima dată contact cu lumea divergenților așa că atunci când editura Leda mi-a trimis această carte spre recenzie am spus că trebuie neapărat să mă apuc de ea.

Cartea nu este o continuare a seriei Divergent, ea prezintă viața lui Four așa cum a fost ea de dinainte de ceremonie și până când a întâlnit-o pe Tris. Inițial auzisem păreri împărțite despre această carte așa că atunci când am început să o citesc îmi era tare teamă că nu îmi va plăcea și că din punctul meu de vedere seria va avea de suferit din cauza acestui companion. Dar se pare că eu am fost în cealaltă categorie de oameni, mie mi-a plăcut volumul și l-am terminat în doar câteva ore așa că sinceră să fiu mi-aș fi dorit să fie mult mai mare.

Cartea conține 4 capitole în care aflăm adevărul despre Four și 3 povestiri mici la sfârșit în care sunt povestite anumite momente care au apărut în prima carte a seriei Divergent, povestite din perspectiva lui. 

Cele 4 capitole care îi prezintă viața ne arată că Four nu a fost întotdeauna plin de curaj, că perseverența și încăpățânarea au fost cele care l-au ajutat să urce pe scara socială, că dreptatea l-a făcut să fie de neoprit și că anumite lucruri pe care le știam despre el sunt puțin diferite. Cel mai tare m-a șocat faptul că tatăl său știa că el este divergent, lucru care m-a făcut să cred că într-o oarecare măsură viața grea prin care băiatul a trecut s-a datorat acestei anomalii, tatăui său fiindu-i frică de ideea că oamenii ar putea afla ce anume este băiatul său.

Dintre toate capitolele cel mai mult mi-a plăcut Transferatul, capitol în care aflăm motivul pentru care Four a ales să părăsească Abnegația și să se alăture Neînfricaților, modul în care s-a pregătit pentru a ajunge un antrenor, dar și neînțelegerile pe care le-a avut cu Erik și care i-au făcut pe cei doi să se urască.

Cele trei povești de la final au fost absolut superbe, dar sinceră să fiu aș fi vrut mai mult! Mi-a plăcut extrem de tare ideea de a îi înțelege sentimentele pentru Tris și mi-aș fi dorit ca Veronica Roth să ne dezvăluie mai mult, să nu se limiteze doar la cele trei povești cheie.

În concluzie, Four: O antologie Divergent este o carte ce se adresează acelora dintre voi care ați citit trilogia și care vreți să înțelegeți mai bine personajul masculin despre care Veronica Roth scrie cu atât de multă pasiune. Cartea este una ușoară, perfectă pentru vară așa că cel mai bine vă duceți să o cumpărați, luați un pahar de limonadă lângă voi și vă apucați de treabă!

Cartea a primit de la mine:

Share this:

CONVERSATION

0 vise sparte:

Trimiteți un comentariu