image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

Dragă mamă,



Nu știu cum să încep. Mă uit de ceva timp la pagina asta albă și îmi dau seama că acum câțiva ani era mult mai ușor să îți spun tot ce simt printr-o scirorică, acum e de mii de ori mai ușor să o fac prin viu grai. E ușor să-ți spun chestiile astea, dar nu le spun mereu, nu pentru că nu le simt, ci pentru că noi două știm tot ce simte cealaltă, noi ltim când doare, când e bine, când lumea se prăbușește.

Te cunosc de 20 de ani și încă din prima clipă ai fost cea mai importantă persoană pentru mine. Nu știu cum ai reușit, dar ai trecut peste toate perioadele mele de răzvrătire, peste clipele în care nu voiam decât să fiu singură și ai rămas lângă mine chiar dacă eu nu vedeam lucrul ăsta. Ai fost acolo mereu când a trecuit( uneori chiar și când nu trebuia), am râs cu tine de zeci de ori, am plâns în brațele tale atunci când credeam că am pierdut totul, mi-am dat ochi peste cap încontinuu atunci când nu eram pe aceeași lungime de undă și am încercat să fiu acolo lângă tine când am știut că aveai nevoie de un umăr chiar dacă nu o spuneai cu voce tare.

Au trecut 20 de ani împreună și cu toate că jumătate din ei i-am petrecut spunându-ți că mă pot descurca singură, trebuie să admit că am avut( și încă am) nevoie de tine mai multă decât pot admite. Chiar dacă în ultimul an te-am văzut extrem de rar, chiar dacă totul s-a schimbat în viața mea, chiar dacă ți-a fost greu să mă lași să cresc, chiar dacă te-a durut că am venit acasă atât de rar, tu știi că în inima mea ai un loc rezervat și că fără tine toate lucrurile astea nu au fost posibile.

Mamă, ne-am certat de atât de multe ori pe prostii, de atâtea ori te-am rugat să mă lași să învăț din propriile mele prostii, de atâtea ori ți-am repetat că mă descurc, încât acum îmi dau seama că din toate chestiile astea am învățat exagerat de multe lucruri și poate că și tu ai învățat că ai o fată care vă seamănă ție și lui tata la încăpățânare.

Mami, poate nu sunt astăzi lângă tine, dar tu știi că gândul meu este mereu la tine, tu știi că nu ești singură și mai știi că o să vină și zilele alea în care să stăm iarăși împreună să vorbim până noaptea urmând ca a doua zi să te duci obosită la serviciu. 

Știu că ți-e dor de Andreea cea mică, știu că timpul a trecut, știu că e foarte greu să fim pe aceeași lungime de undă, știu că ți-e dor de mine, știi că și mie, știu că e greu să vezi cum cresc, știu că azi e ziua ta și pentru mine nu ai îmbătrânit nici o clipă în ultimii 20 de ani.

Dragă mamă, de ziua ta îți doresc toată fericirea din lume, să rămâi veșnic la fel de încăpățânată, bătăioasă( pentru că toți te iubim pentru asta) și iubitoare. La mulți ani, mami! Mi-e dor de tine.

Share this:

CONVERSATION

0 vise sparte:

Trimiteți un comentariu