image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

Recenzie: Amor la Paris- Juliette Sobanet


Nu obișnuiesc să scriu recenzia unei cărți imediat după ce o termin de teama de a nu fii mult prea impresionată de cele întâmplate și a altera părerile care, de obicei, după ceva timp de la ce ai sfârșit o carte, apar mult mai preonunțat în memorie, fără a lăsa factorul afectiv să-și bage coada.

Pentru cartea de astăzi trebuie să mulțumesc librăriei online libris, loc de unde vă puteți achiziționa o mulțime de titluri atât în limba română, cât și cărți în limba engleză.

În luna asta friguroasă eu o să vă vorbesc despre dragoste. Mai bine spus, despre arta de a te îndrăgosti la Paris după ce ai suferit din cauza omului cu care se presupunea că-ți vei petrece tot restul vieții.

C. este o tânără profesoară de 25 de ani ce nu-și imaginează viața fără logodnicul ei. În mână cu două bilete dus spre Paris, cu promisiunea de a avea cel mai frumos an din viața ei și cu o iubire imensă pe care o poartă în suflet, pleacă spre biroul logodnicului său unde află că acesta îl înșeală. 

Lăsând în urmă absolut tot și luân o decizie pe care inițial o va considera greșită, se trezește la Paris singură, fără apartamentul mult visat, cu o tonă de suferință în suflet și ghiciți... un francez atrăgător coleg de coridor. Ei bine nu pot spune că povestea nu este una destul de tipică pentru zilele noastre însă autoarea are farmecul ei și reușește să ne ducă să colindăm pe malurile Senei, ne prezintă mirosul patiseriilor și ne face să ne îndrăgostim în același timp cu C.

Pe lângă povestea de dragoste ce ne este prezentată în cele aproximativ 500 de pagini, asistăm la acomodarea personajului nostru principal într-o nouă lume, la modul în care reușește să treacă peste toate dezamagirile care apar în jurul său.

Ceea ce mi s-a părut tare simpatic la această carte este faptul că din cauza a tot ce i se întâmplă, C hotărăște să scrie pe un blog despre care le va povesti inițial apropiațior iar mai apoi multor ”fani”-să le spunem așa- despre viața ei amoroasă la Paris. Bineînțeles că pentru orice blogger povestea va fi și mai interesantă având în vedere că articolele ei fiind văzute de multă lume, o anumită ziaristă o face să publice un articol -destul de bine plătit- într-o revistă americană de succes.

Rezultatul? O catastrofă totală dacă bărbatul pe care îl iubește sincer, și despre care a scris lucruri destul de urâte la început, va afla.

Recomand cartea tuturor celor care s-au săturat de lecturile obligatorii, acelora care examenele le bat la ușă și au nevoie să se deconecteze puțin de la tot ceea ce înseamnă ”cruda realitate”.

Pentru a afla mai mult despre C și ce se va întâmpla cu bărbatul pe care îl iubește, va trebui să citiți cartea iar mai apoi să-mi dați dreptate că acest volum este cel mai simpatic de genul său.

Share this:

CONVERSATION

0 vise sparte:

Trimiteți un comentariu