image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

Recenzie: Portbagaj- Ciprian Macesaru


Ciprian Macesaru, Portbagaj, TReI, Bucuresti, 2014, 101

Multumesc librariei online libris pentru aceasta carte. Daca doriti sa achizitionati cele mai bune carti in limba romana si carti in limba engleza, accesati site-ul celor de la Libris pentru a beneficia de cele mai mici preturi si transport gratuit.

Nu am citit foarte multe carti ale autorilor romani contemporani si nu stiu sa va spun neaparat motivul. Poate ca e de vina faptul ca la noi exista doua tipuri de carti ce apar pe piata: cele bune si cele care iti fac ochii sa sangereze ( nu dau exemple dar sunt sigura ca fiecare dintre voi stie cel putin o astfel de carte).

Ei bine "Portbagaj" m-a uimit, nu numai prin actiunea romanului ci si prin modul in care autorul alege sa-si nareze povestea. 

Romanul ni-l aduce in fata pe Paul Vasilescu, un asa zis scriitor care dupa ce s-a lansat cu ajutorul inselaciunii si a furtisagului, gaseste inca o oportunitate de a folosii munca celorlalti pentru propriul sau bine. Acesta, asa cum am mai spus, a aparut pe piata de carte cu ajutorul unui manuscris furat, fara a fi catusi de putin deranjat de furtul pe care l-a comis, gaseste intr-una din zile jurnalul sotiei sale pe care il fura.

Ideea este una cu totul noua pentru mine si cel mai mult m-a impresionat la aceasta scriere conturarea personajului principal care in ochii mei a parut pe toata durata lecturii unul fara scrupule, un om care ar face absolut orice pentru binele propriu, acel tip de personaj care nu se poate iubi decat pe sine.

Alte doua personaje foarte bine conturate in carte, care il fac pe cititor sa doreasca sa citeasca mai mult, sunt chiar sotia protagonistului si prietena acestuia, personaje care vor ajunge la inima fiecaruia dintre noi.

Cartea este una ce se poate citi foarte usor avand in vedere numarul mic de pagini dar si modul in care autorul isi prezinta povestea. Asa ca eu spun sa incercati sa-l cititi pe Criprian Macesaru pentru a descoperi un autor contemporan care va va lasa cu gura cascata.

Share this:

CONVERSATION

0 vise sparte:

Trimiteți un comentariu