image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

Recenzie: Ferma Animalelor- George OrwellInainte de a incepe aceasta recenzie as dori sa multumesc librariei online libris pentru ca mi-a oferit spre recenzie cartea Ferma Animalelor. In libraria online libris puteti gasi atat carti in limba romana cat si carti in limba engleza, pe unde mai pui ca si transportul este gratuit.

Daca o luma cu inceputul, eu ar trebui sa va spun ca aceasta carte este o capodopera a autorului, toti cititorii afirmand ca este o carte minunata, cu un subiect dezvoltat intr-un mod original. George Orwell alege sa explice un cunoscut regim totalitar prin intermediul unei ferme unde initial lucrurile decurg intr-un ritm obisnuit, omul da ordine air animalele executa. In scurt timp insa, cand cel mai vechi porc al fermei este pe cale sa moara, se pune la cale o revolutie: Revolutia de la Ferma Animalelor, in urma careia domnul Jones si sotia sa vor abandona ferma, aceasta ramanandu-le animalelor.

Ceea ce este cu adevarat impresionant la aceasta carte este faptul ca animalele doresc sa-si continue munca, vor lucra ca si pana atunci insa nu perntru binele oamenilor, ci pentru al lor. Astfel vor aparea regulile fermei si imnul, pe care il vor intona in fiecare duminica fara exceptie.

Dupa o perioada in care lucrurile mergeau bine, animalele munceau, hrana era mai multa decat pe vrea domnului Jones, porcul Napoleon va prelua fortat functia de: sef la fermei, ceea ce nu face decat ca lucrurile sa se schimbe. Mancarea devine din ce in ce mai putina iar ritmul de lucru din ce in ce mai alert. Ceea ce este destul de ciudat este faptul ca animalele nu se plang, ele au inceput sa uite de vechile conditii de viata asa ca se multumesc cu putinul pe care il au acum.

Unele dintre ele, cele care se vor impotrivi, vor sfarsi intr-un mod bizar iar din aceasta cauza nicio vietate nu va mai avea curajul sa-si spuna propriile opinii, toti il vor considera pe Napoleon unic conducator, porcii fiind singurele creaturi care aveau dreptul sa aleaga ce era mai bine pentru intreaga ferma.

Finalul nu este neasteptat, insa modul in care George Orwell explica faptul ca oamenii si animalele sunt identici il poate face pe cititor sa-si dea seama ca o decizie trebuie luata doar daca ajuta comunitatea, nu doar pe sine insusi.

Ferma Animalelor este o carte usor de citit atat de cei mici cat si de adulti insa, doar cei care inteleg ce inseamna un regim totalitar va reusi sa ajunga la sensurile ascunse ale cartii; pentru un copil lectura acestei carti va fi ca citutul unei fabule din care poate trage foarte multe invataturi.

Share this:

CONVERSATION

1 vise sparte:

  1. Frumoasa recenzie Dudus :* Am citit-o acum cativa ani si mi-a placut foarte mult. Este intr-adevar o capodopera din care poti trage invataminte :)

    RăspundețiȘtergere