image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

Despre broaste testoase......sau cum sa cazi dar sa nu-i lasi pe ceilalti sa vada asta.

Tu nu vei fi niciodata ca cea din poeziile lui Eminescu: mult asteptata si cea care  cand apare rupe tot misterul. Tu-ti vei scrie propriile-ti povesti cu fire de nisip pe mari inghetate si apoi vei sufla peste pentru a fi sigura ca totul se va pastra exact asa cum vrei tu. Ne dorim atat de mult sa se scrie despre noi, despre iubirile copilariei si despre cum ne plimbam prin cranguri cu pantofi inalti incat uitam de gropile din asfalt si de faptul ca abia ne putem tine echilibrul alergand in picioarele goale. In par ni se prind frunze rosii si buzele devin aramii dar misterul a inceput sa se spulbere din ziua in care am cazut prima data si nu am mai stiut sa ridicam ochii din pamant.

Te intrebi de ce Cartarescu s-a apucat sa scrie despre chiuvete si troleibuze?
Pentru ca acolo se intampla povestile de azi. Pe strazi prost pavate, in ghetouri si la colturi de blocuri. Fara magia plopilor si a lacurilor mangaiate de luna. Fara ca tu sa fii personajul principal in ochii celorlalti, ci o oarecare pentru fiecare om ce trece strada fara sa se asigure ca semaforul e verde.

Nici Cioran si nici Blaga nu au urmat vise desarte, ei au stiut inca de la inceput ca nu asta e scopul omului. Ei si-au iubit adevarurile, le-au masluit pentru a fi intotdeauna de partea lor, ne-au vrajit pe noi pentru a le crede si asa s-au dus pe apa sambetei toate idilele romanticilor.

Noi ne iubim prin parcuri rupte de realitate, adulmecam anotimpurile de la geamurile autobuzelor iar imbratisarile sunt singurele ce ne mai lasa se plutim pentru cateva clipe. Am mototolit mistere, le-am aruncat in foc ca si asa e tare frig in noiembrie!

Ai vazut vreodata o broasca testoasa care cade si nu se mai ridica? Nu, dar stii ca exista si astfel de momente in viata bietelor creaturi: asta-i misterul  zilelor de azi, sa fii atat de neindemanatic sa cazi si totusi nimeni sa nu te vada facand asta.

Share this:

CONVERSATION

0 vise sparte:

Trimiteți un comentariu