image1 image2 image3

Blogger|Traveller|Book lover|Movie addicted|Escape Room passionate

A creste

I s-a spus ca are 10 degetele  cu care sa simta razele soarelui pe chip si inca 10 care vor fi zgariate de scoici si leganate de nisipul fin. Avea tot ce-si putea dori cand a ajuns printre muritori, dar si-a pierdut jumatate din viata pana a reusit sa-i gaseasca. Iar cealalta jumatate de viata si-a impartit-o intre copilarie, tente adolescentine, iubiri fara sens si o moarte care a dus-o spre implinire.
I s-a spus ca are 2 migdale pe chip pentru a vedea cu ele raul si binele din lume. iar migdalele veneau la pachet cu o semiluna rozalie, cu care  putea sa pronunte cuvinte simple ca "multumesc". Si le multumea florilor si uneori chiar si norilor ce aduceau ploaia.
Si spuneam ca si-a impartit jumatate din viata in patru. Si a incercat din rasputeri sa nu risipeasca nicio clipa. Totul a inceput cu cativa pasi pe gresia rece din bucatarie, atunci semiluna si-a intors colturile in sus, si i-au spus ca zambea. Dar a aflat in acea zi ca un zambet se transforma foarte usor in plans. A cazut in incercarea ei nesabuita de a atinge cerul cu mana, si-a plans pana copilaria s-a dus.
Si-a dat seama cativa ani mai tarziu ca inima-i pompa putin mai tare, si-a aflat ca-n inima e unul singurul, si-acela e alesul. Si-si folosea iarasi semiluna, dar acum colturile ei erau intoarse pe dos. Simtea tristete la o varsta prea frageda. Si-asa a uitat de adolescenta si de iubire, de vise si dorinte fara scop, si s-a transformat in femeie.
I s-au dat munti de hartii si pantofi cu tocuri mult prea inalte. Dar acum putea merge fara problema, cu spatele drept si migdalele atintite fix inainte. Dar cele 10 degete nu mai simteau nisipul, ci o inclestare dureroasa la fiecare pas. Si-a pasit spre ultima etapa stiind ca totul se va termina.
I s-au dat 10 degetele cu care sa-si tina iubire aproape, si inca 10 cu care sa paseasca apasat pe trotuare. Apoi i s-au mai dat si doua migdale care usor usor si-au pierdut stralucirea. Si o semiluna care-i trada fiecare sentiment in parte.
I s-a dat o inima, si singura conditie  ca sa poata sa se intoarca la fericire a fost sa vina cu inima intacta. Dar ea a fost om, si a ramas doar cu 10 degetele si alea ranite pana la os.

Share this:

CONVERSATION

1 vise sparte: